Anunt recrutare personal

Marți, 10 Martie 2015 In Noutăți
Termenul de depunere a aplicatiilor a fost extins pana la data de 23 martie, ora 16:00.

In cadrul proiectului „JOBS: Orientare profesionala – Instruire in intreprinderi si scoli” se scoate la concurs poziția de Coordonator al Centrului de instruire JOBS, care functioneaza la Colegiului Tehnic Transilvania Brasov. 


Contextul:
Proiectul JOBS- Orientare profesionala - Instruire in intreprinderi si scoli face parte din Programul de cooperare elvetiano-roman derulat in cadrul contributiei elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Proiectul este finantat de Fondul Loteriei elvetiene, de Guvernele Elvetiei si Romaniei si a fost dezvoltat de Centrul pentru proiecte internationale in domeniul educatiei (IPE) al Universitatii Pedagogice Zurich (PHZH), Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) si Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic (CNDIPT). Proiectul este implementat in Romania cu sprijinul Universitatii din Bucuresti.
JOBS este un program care pregateste elevii din ultimii ani de invatamant secundar inferior si primii ani de invatamant profesional si tehnic, pentru alegerea viitoarei profesii sau orientarea catre studii universitare. In cadrul acestui program, o echipa de profesori de la discipline/module diferite, care preda la aceeasi clasa, va conlucra si va indruma elevii de la clasa respectiva in vederea alegerii corecte a parcursului de invatare ulterior, prin introducerea elementelor specifice invatarii bazate pe sarcini de lucru. Programul se desfasoara pe durata unui an scolar si permite parcurgerea unui numar de 7 teme. Fiecare tema este structurata astfel incat sa acopere 3 ore pe saptamana (alocate din programul scolar saptamanal al elevilor) si are o durata de cca. 4 saptamani. Prin utilizarea unor continuturi educationale adecvate, elevii vor invata mai multe despre propriile capacitati (abilitati de viata), vor face cercetari pe tema oportunitatilor de munca, vor analiza conditiile economice, vor intra in contact cu angajatii din intreprinderile, companiile sau institutiile publice care ofera locuri de munca in regiunea lor, iar la finalul cursurilor isi vor prezenta rezultatele muncii in cadrul unei Expozitii JOBS.
In cadrul proiectului, cu sprijinul Universitatii Bucuresti, se implementeaza si un Program de formare continua a cadrelor didactice derulat prin sesiuni de formare fata in fata si formare pe baza unei platforme de e-learning. Pentru invatarea cu ajutorul platformei de e-learning cursantii, cadre didactice, sunt sprijiniti de mentori. Mentorii, la randul lor, sunt cadre didactice cu experienta in formarea formatorilor, care au absolvit cu succes programul de formare continua in cadrul proiectului JOBS.

Proiectul, a carui faza „full project” a inceput in septembrie 2012, este implementat in prezent intr-un numar de 60 de scoli din cele 6 judete ale regiunii Centru, urmand a se extinde pana in dec. 2016 in alte doua regiuni.

Specificaţia postului:
      absolvent studii superioare, minim 5 ani vechime in domeniul educatiei
      abilităţi practice:
                    i.      cunoştinţe de management de proiect;
                   ii.      expertiză ca formator
                 iii.      cunoștințe de limba engleză (citit, scris și vorbit cel puțin de nivel mediu)
                  iv.      cunoştinţe de operare pe calculator: MS-Office, Explorer, Adobe, Acrobat;
                   v.      capacitate de comunicare; operativitate, discernământ, constiinciozitate, amabilitate, seriozitate.

Sarcini și responsabilități
-        Organizarea procedurilor de selecție pentru mentori și școli
-        Organizarea sesiunilor de instruire pentru mentori
-        Organizarea sesiunilor de instruire față în față pentru cursanții programului JOBS
-        Centralizarea necesarului materialelor didactice și organizarea distribuției acestora
-        Susținerea activității Centrului ca centru de resurse și informare
-        Corespondența curentă în cadrul proiectului
-        Colaborarea cu MECS, CNDIPT, reprezentantii Universitatii Bucuresti pentru implementarea programului de formare continua a cadrelor didactice implicate in proiect
-        Receptionarea și distribuirea materialelor promoționale
-        Arhivarea documentelor și păstrarea arhivei proiectului JOBS.

Forma de angajare:contract de prestări servicii, pe perioadă determinată, cu timp parțial de lucru (part-time, 4 ore pe zi). Contractul de muncă se va încheia între candidatul selectat și Fundația Go for JOBS, care este mandatată să administreze fondurile proiectului JOBS.
Durata contractului: primul contract se încheie pe o perioadă de 6 luni (aprilie – septembrie 2015), după care, în funcție de rezultatele evaluării făcute de echipa de management a proiectului, contractul poate fi reînnoit până la sfârșitul proiectului (Decembrie 2016).
Locul de muncă: Centrului de instruire JOBS, care funcționează în cadrul Colegiului Tehnic Transilvania Brasov

Candidații trebuie să trimită pe adresele de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 20 martie 2015, următoarele documente:
1.     Scrisoare de intenție
2.     CV în format European, la care se anexează documente doveditoare.
Persoanele selectate pentru interviu vor fi contactate telefonic.


Login pentru a posta comentarii