Ce este JOBS?

Obiectivul JOBS este sa pregateasca elevii din Romania aflati in ultimii ani de gimnaziu si primii ani de invatamant tehnic pentru a) dobandirea unor competente si abilitati utile in viata, b) obtinerea unei perceptii realiste privind oportunitatile de pe piata muncii in regiunea lor, c) luarea unei decizii privind educatia lor viitoare si cariera lor profesionala. Aceasta se realizeaza prin introducerea unei noi abordari transcurriculare, prin folosirea unor metode adecvate de predare-invatare (invatarea bazata pe sarcini) si cu ajutorul unei serii de 7 manuale pentru elevi. In plus, JOBS acorda sprijinul necesar profesorilor prin instruri, mentorat si informare constanta cu ajutorul unei platform de invatamant la distanta.


ABILITATI DE VIATA   "Am invatat despre competentele mele"
RETEA   "Am intrat in contact cu intreprinderi, companii si institurii publice care ofera locuri de munca in regiunea mea"
PIATA MUNCII   "Invat despre realitatile de pe piata muncii, analizez conditiile economice, pregatesc o prezentare si portofoliul proiectului"
EXPERIENTA   "Explorez independent o intreprindere locala. Fac schimb de experienta, reflectez asupra experientei avute si imi prezint constatarile intr-un targ JOBS  la sfarsitul anului scolar."