Companii

Companii implicate

Programul JOBS se concentreaza asupra realitatilor de pe piata muncii locala. De aceea implicarea companiilor in acest proiect este cruciala. Credem ca tinerii merita o sansa la un viitor prosper. O orientare profesionala serioasa derulata in scoli ar trebui sa prezinte un deosebit interes atat pentru guvern, cat si pentru mediul economic. JOBS ofera elevilor oportunitatea de a efectua un scurt stagiu de practica intr-o intreprindere, avand astfel posibilitatea de a-si forma o parere realista despre lumea profesiilor. Companiile implicate in proiectul JOBS sunt constiente de rolul lor educativ si primesc informatii utile inainte de vizitele elevilor. Astfel, pe termen lung, se intareste legatura dintre scoala si mediul de afaceri, companiile avand posibilitatea sa cunoasca tineri talentati, cu potential si sa le ofere programe de stagiatura/ucenicie/formare profesionala si perspective profesionale atractive.

SMALL-LOGO

Descarcati aici lista companiilor care s-au implicat in JOBS

Download 

Elevii în intreprinderi

Elementul central al proiectului JOBS il reprezinta vizita de explorare a elevilor in intreprinderi pe care, de obicei, le selecteaza independent, acestea fiind contactate direct de catre elevi. Prin explorarea diferitelor locuri de munca elevii au sansa sa descopere ce profesii li se potrivesc, cu adevarat.

Expozitiile JOBS

La sfarsitul anului scolar elevii organizeaza o expozitie JOBS pentru a-si prezenta informatiile adunate si experiențele acumulate in timpul vizitelor de explorare. Ei invita colegi, profesori, parinti, dar si reprezentanti ai intreprinderilor sa viziteze aceste expozitii.