ECHIPA

l

Liliana Preoteasa

Management strategic

Liliana Preoteasa detine studii avansate in Matematica si a fost, timp de peste de 15 ani, director general pentru invatamant preuniversitar in Ministerul Educatiei din Romania, avand responsabilitati in dezvoltarea de politici, organizarea examenelor nationale, dezvoltarea si implementarea curriculumului, inspectia scolara, concursuri scolare si activitati extracurriculare, etc. In prezent este director al Unitatii de Management pentru Proiecte Finantate din Fonduri Externe, in cadrul Ministerului Educatiei Nationale, responsabila pentru implementarea Proiectului ROSE, cu un buget de 200 milioane Euro, finantat prin imprumut de la Banca Mondiala. Proiectul are ca principal obiectiv imbunatatirea tranzitiei din invatamantul secundar superior (liceu) in invatamantul tertiar (invatamantul superior) si cresterea retentiei studentilor in primul an de invatamant superior. UMPFE este de asemenea responsabila pentru implementarea a 2 componente ale Proiectului PRET (Proiect pentru Reforma Educatiei Timpurii), dedicat dezvoltarii si ingrijirii copiilor aflati in educatia timpurie, finantat prin imprumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Liliana Preoteasa a fost implicata in managementul strategic al Proiectului JOBS, inca de la inceputul acestuia, in 2012.

image1

Mihaela Tania Irimia

Management operativ

Mihaela Tania Irimia, detine studii avansate in Stiinte Economice si Inginerie Electrica si este director general al Directiei Generale pentru Educatie Timpurie, Invatamant Primar si Secundar, in cadrul Ministerului Educatiei Nationale. A indeplinit cu succes responsabilitati in domeniul politicilor educationale, asigurarii calitatii in invatamantul preuniversitar, coordonarea, monitorizarea si evaluarea sistemului national de invatamant preuniversitar si al proiectarii curriculumului.

Mihaela Tania Irimia este, de asemenea, membru al echipei de management al Proiectului Strategic Finantat de Fondul Social European: CRED (Curriculum Relevant, Educatie Deschisa Pentru Toti) si reprezinta Romania in cadrul Grupului de utilizatori ECVET (Sistemul European de Credite Transferabile pentru Educatie si Formare Profesionala), la nivelul Comisiei Europene.

Mihaela Tania este implicata in managementul operativ al Proiectului JOBS, de la inceputul acestuia, in 2012.

image2

Tania Mariana Mihu

Management de Proiect

Tania Mariana Mihu este un profesionist roman care a lucrat in cercetare stiintifica, institutii publice centrale, universitate si in organizatii internationale.

Avand o cunoastere profunda si o vasta experienta in dezvoltare durabila, evaluare si management, Tania Mariana Mihu a activat decenii in calitate de coordonator national de proiecte si programe finantate de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Banca Mondiala si Facilitatea Globala de Mediu.

Tania a fost implicata in Proiectul JOBS inca din faza de design (2009), si, dupa aprobarea proiectului, a coordonat implementarea acestuia in Romania, asigurand managementul financiar pentru contributia elvetiana.

Corina

Corinna Borer

Management de Proiect

Corinna Borer, Dr.rer. nat., avand licenta in Biotehnologie si Neurostiinte, este asistent stiintific, din 2012, in cadrul Departamentului de Proiecte Internationale in Educatie al Universitatii Pedagogice din Zurich si lucreaza ca manager de proiect pentru proiecte de cooperare cu Ucraina, Romania si Republica Moldova. Avand o educatie profunda in management de proiect si cooperare pentru dezvoltare este responsabila de networking, cooperare, implementarea proiectelor, coordonare, monitorizare si raportare catre donori.

Corinna Borer este implicata in proiectul JOBS Romania din 2012, de la inceputul fazei de implementare si lucreaza in stransa cooperare cu echipa de management din Romania si factorii interesati.

Laura

Laura Nicoras

Lucreaza la Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, activitatea sa fiind in cadrul departamentului "Orientare in Cariera si Consilierea Elevilor din Invatamantul Profesional si Tehnic".

Laura este responsabila pentru implementarea programului de formare continua a profesorilor " JOBS Consiliere si orientare in cariera in 28 de locatii. Coordoneaza procesul de planificare a sesiunilor de training, la nivel local, incepand cu selectia participantilor pana la certificarea competentelor acestora. Ca rezultat, in anul 2018, programul de formare a fost furnizat unui numar de aprox. 700 de profesori. Experienta sa de ofiter de comunicare si implementare, in cadrul POSDRU 2007-2014, pentru proiecte care au dezvoltat activitati de orientare a elevilor, cu scopul de a sprijini tranzitia de la scoala la viata activa, i-a asigurat doua categorii de competente: intelegerea elementelor inovative si utilizarea instrumentelor administrative si logistice necesare activitatii prezente.

Wil

Wiltrud Weidinger

Prof.Dr. phil., Coordonator al Departamentului pentru Proiecte Internationale in Educatie

Lucreaza ca profesor de educatie internationala si transfer de cunoastere in management, design si planificare de proiect dar si in implementare, evaluare si consiliere, la Universitatea Pedagogica din Zurich, Elvetia. Calificarile sale includ un doctorat in Educatie, un Master in Educatie/ Psihologie al Universitatii din Viena, un Master in Stiintele Educatiei (Psihologie scolara) al City University of New York. Ca lider de proiect pentru diferite proiecte educationale in Europa s-a familiarizat cu sistemele educationale din Sud-Estul Europei si mecanismele de implementare a proiectelor. Expertiza sa in cercetare include competentele personale si transversale ale adolescentilor si copiilor, cu accent pe grupurile vulnerabile. Ca autor al diferitelor manuale si materiale didactice a elaborat materialele didactice JOBS, in colaborare cu echipa de proiect JOBS.

image3

Zoica Elena Vladut

Management operativ

Zoica Elena Vladut, avand doctorat in Economie, este un profesionist roman, cu experienta semnificativa in management institutional si management de proiect, invatamant profesional si tehnic (VET) si relatii internationale in VET.

A indeplinit functia de director adjunct al Centrului National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic (CNDIPT), din Romania, in perioada Ianuarie 1999- Martie 2018.

A fost manager executiv al Proiectului JOBS, din partea romana si a coordonat, in perioada 2014- 2018, programul de formare continua a profesorilor in cadrul proiectului.

image5

Felicia Sandulescu

Management operativ

Felicia Ioana Sandulescu s-a alaturat Centrului Nat;ional de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic (CNDIPT) in mai 2007 si, pentru mai mult de 10 ani, a coordonat activitatea in cadrul Regiunii de Dezvoltare Bucuresti Ilfov ; a fost manager al unor proiecte cu impact important asupra invatamantului profesional si tehnic din Romania, in special referitoare la sistemul de invatamant dual.  

Felicia Sandulescu este coordonatorul in Romania al sub-grupului de lucru IV b). Invatamant Profesional si Tehnic, pentru activitatea desfasurata in cadrul Acordului de Cooperare dntre Romania si Baden Württemberg, Germania. Reprezinta Romania in Bordul de conducere al CEDEFOP (Centrul European de Dezvoltare a Formarii Profesionale) si in Grupul de Lucru pentru VET al Comisiei Europene.

In cadrul Proiectului JOBS, Felicia Sandulescu a coordonat, pana in aprile 2018, activitatea la nivelul Regiunii Bucuresti Ilfov iar dupa acesata data a asigurat implementarea  proiectului ca reprezentant al CNDIPT.

image6

Dana Stroie

Coordonator adjunct al programului de formare continua a profesorilor "JOBS – Consiliere si orientare in cariera”, iar din 2020 este Director adjunct al CNDIPT.

Dana Stroie este un profesionist cu experienta, avand competente importante in formularea de strategii pentru educatie si formare, precum si in initierea si implementarea cu succes a unor proiecte pentru imbunatatirea sistemelor de educatie si formare. Si-a petrecut cea mai mare parte a carierei in domeniul invatamantului profesional si tehnic.

Dana este implicata in dezvoltarea formarii profesionale initiale in Romania, inclusiv in coordonarea elaborarii si implementaii Strategiei educatiei si formarii profesionale din Romania 2016-2020. La nivel european este membru al Directors General for VET (DGVT), Advisory Committee for VET (ACVT), Steering Committee of the European Quality Assurance Network for VET (EQAVET).

Dana este coordonator adjunct al programului de formare continua a profesorilor, " JOBS – Consiliere si orientare in cariera”, acreditat de Ministerul Educatiei Nationale.

Wil

Wiltrud Weidinger

Prof. Dr. phil., Director al Centrului pentru Predare și Învățare Transculturală

Lucreaza ca profesor de educatie internationala si transfer de cunoastere in management, design si planificare de proiect dar si in implementare, evaluare si consiliere, la Universitatea Pedagogica din Zurich, Elvetia. Calificarile sale includ un doctorat in Educatie, un Master in Educatie/ Psihologie al Universitatii din Viena, un Master in Stiintele Educatiei (Psihologie scolara) al City University of New York. Ca lider de proiect pentru diferite proiecte educationale in Europa s-a familiarizat cu sistemele educationale din Sud-Estul Europei si mecanismele de implementare a proiectelor. Expertiza sa in cercetare include competentele personale si transversale ale adolescentilor si copiilor, cu accent pe grupurile vulnerabile. Ca autor al diferitelor manuale si materiale didactice a elaborat materialele didactice JOBS, in colaborare cu echipa de proiect JOBS.

Rolf

Rolf Gollob

Prof.Dr.h.c. , a fost profesor pentru invatamantul primar inainte de a studia etnologie si jurnalism la Universitatea din Zurich. Dupa obtinerea Masteratului s-a concentrat pe cercetare etnologica si apoi a devenit lector la Universitatea Pedagogica din Zurich. A lucrat la universitate ca lector, pentru o perioada de 15 ani, punand accent pe educatia civica si pedagogie interculturala. Din 1996 a calatorit frecvent in Sud -Estul Europei, ca expert in drepturile omului si educatie civica, pentru Consiliul Europei. Ca autor al unor manuale variate si materiale didactice a elaborat, cu echipa proiectului JOBS, materialele didactice JOBS si a format profesori in Romania.

Math

Matthias Borer

Director de scoala secundara

Avand multa experienta practica si fiind director de scoala pentru mult timp, Matthias Borer este specializat in dezvoltarea activitatii de predare si consilierea in domeniul educatiei. In scoala sa profesorii au grija, in special, de orientarea profesionala, competentele necesare intregii vieti (life skills) si de asigurarea participarii elevilor.

Hannes

Hannes Schaad

Coordonator al studiilor part- time si lector la Universitatea Pedagogica din Zurich

Are expertiza in formarea profesorilor pentru orientarea vocationala in Scoala secundara I. 

Este membru al echipei de proiect JOBS (dezvoltare, implementare, consiliere). 

Mart

Martin Keller

Prof.lic. phil., face parte din stafful de predare al   Universitatii Pedagogice din Zurich, de la inceputul anului 2002. Anterior, a fost profesor la nivelul secundar, pentru 16 ani, apoi a obtinut Masterul in Educatie/ Psihologie. Isi desfasoara activitatea in domeniul formarii continue "in-house" a profesorilor si este consultant  pentru scoli care doresc sa dezvolte propria cultura a predarii si invatarii.

Este expert in invatare centrata pe elev, invatare cooperativa si bazata pe sarcina si in implementarea curriculumului si portofoliilor la nivel regional si la nivelul scolii.

Este autor si formator in proiectul JOBS, lucrand in Romania o perioadă de peste sapte ani.